Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

O uzništvu Veljka Marića

Okupila nas je ljubav prema domovini, nepravedno osuđenom čovjeku, studentima u potrebi i prema pisanoj riječi

Okupila nas je ljubav prema domovini, nepravedno osuđenom čovjeku, studentima u potrebi i prema pisanoj riječi

Okupila nas je ljubav  prema domovini, nepravedno osuđenom čovjeku, studentima u potrebi i prema pisanoj riječi, rečeno je u četvrtak, 09. travnja u sjedištu sisačke Biskupije.

Biskupijskoj zakladi „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ namijenjena su sredstva prikupljena od prodaje pete i šeste knjige Damira Borovčaka, političkog  analitičara i publicista. Knjige je autor predstavio u sjedištu sisačke Biskupije u nazočnosti brojnih Siščana, te sisačkog biskupa Vlade Košića.

Na poziv Zaklade Sisačke biskupije “Fra Bonifacije Ivan Pavletić”,na tribini održanoj u sklopu predstavljanja knjige govorila je i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir Uzništvo hrvatskog branitelja Veljka Marića, problem kojeg je aktualizirala i u europskom parlamentu i nepravedna osuda ovog čovjeka bile su tema tribine.Marijana Petir je prije nekoliko dana  uputila i  zahtjev Akademiji pravnih znanosti Hrvatske kojim traže detaljnu pravnu analizu ovog slučaja, a koji su supotpisali i drugi europarlamentarci. Analizu će potom, najavila je Petir, uputiti Europskoj komisiji, Europskom parlamentu i Ujedinjenim narodima…

O Veljku Mariću osim europarlamentarke Marijane Petir, govorili su i prijatelj Zaklade dr. sc. Josip Stjepandić, te autor knjige Damir Borovčak. Ravnatelj Zaklade Domagoj Mosler zahvalio se svima njima na dolasku i potpori naglasivši kako ih je okupila ljubav, ljubav prema domovini, nepravedno osuđenom čovjeku, studentima u potrebi i prema pisanoj riječi. Naime, Damir Borovčak, poznati politički analitičar i publicist odlučio je prihod od prodaje svoje pete i šeste knjige, na ovom predstavljanju, namijeniti upravo za Biskupijsku zakladu „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ kako bi pomogao stipendistima u daljnjem školovanju.

Mosler se posebno zahvalio i Marijani Petir koja je, kako je rekao, dugogodišnja prijateljica Zaklade i koja ju osobno podupire, ali i promovira svojim zalaganjem. Posebno joj se zahvalio što se ove godine obratila Zakladi i odabrala dvoje studenata stipendista koji će ovog ljeta biti stažisti u njenim uredima u Bruxellesu i Strasbourgu, jedno iskustvo koje će im zasigurno biti lijepo, ali prije svega korisno i dragocjeno, zaključio je Mosler.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.