Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Odličan nastup atletičara Moslavine na Bundeku

U subotu 19. travnja 2015. godine u Zagrebu uz jezero Bundek održan je tradicionalni 32. kros Sportskih novosti.
Nastupilo je preko 3.000 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola te studenata iz cijele Hrvatske.
Nastupili su i atletičari i atletičarke Moslavine iz Kutine vođeni klubom, a predstavljajući svoje škole.

sn 2
U utrci 5. razreda za djevojčice na 1000 m na startu je bilo 270 malih trkačica, a kutinske predstavnice mlađe i dvije godine od konkurencije bile su 13. Luna Rudolf i 14. Petra Mišljen, što znači da kada dostignu svoj uzrast možemo očekivati puno.
Kod dječaka 5. razreda na 1000 m opet mlađih godinu dana od konkurencije zablistali su Marko Majer 1. mjestom i Ivan Rade 6. mjestom.
U utrci 6. razreda kod dječaka na 1000 m odličnom izvedbom Florijana Rožića i osvojenim 1. mjestom pokazao je da se dobro oporavio od nezgoda.
Djevojke 7. razreda trčale su također 1000 m i u potpunoj dominaciji predstavnica Moslavine: Marija Mehmedović osvojila je 1. mjesto, Dora Bogić 4. a Lara Krmelić 8.
Kod dječaka 7. razreda na 1500 m odvijala se prava drama za Matea Desića jer je nakon starta od 200 natjecatelja bio gurnut zbog čega je pao i bio pregažen od svojih protivnika, no nakon toga je ustao i s posljednjeg mjesta krenuo u lov na medalju do koje je na kraju i uspio doći. Mateo je osvojio srebrnu medalju koja ovim junačkim potezom zlatno sja, jer da nije bilo ovog nezgodnog događaja sigurno je da bi po treći put ponio pobjedu kući.
Djevojke 8. razreda trčale su 1000 m, no ove godine bez Elene Pazman koja je zbog povrede propustila ovo natjecanje i otvorila vrata drugim djevojkama. Nina Halajko odlično se nosila s odličnim atletičarkama ovog uzrasta i osvojila brončanu medalju, dok je Matea Ciban 13. a Marta Knezović 42.
Ovogodišnji Kros Sportskih novosti zatvorili su dječaci 8. razreda u utrci dugoj 1500 m u kojoj je Karlo Ciban osvojio 3. mjesto.
Treba spomenuti da svi pobjednici ovog krosa tradicionalno daju izjave pa se može pročitati u Sportskim novostima kako su oni to doživjeli.

sn 3

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.