Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Otvorena poddionica autoceste A11 Zagreb – Sisak između Buševca i Lekenika

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, u pratnji Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića,  otvorio je danas oko 7.30 sati,  dionicu autoceste Zagreb – Sisak, od Buševca do Lekenika. Riječ je o 11,2 kilometra dugoj dionici,  čija je gradnja počela 2010. godine, a ukupna investicijska vrijednost radova na dionici iznosi 700 milijuna kuna. Komentirajući troškove izvođenja radova na ovoj dionici, premijer Milanović je naglasio kako nije on taj koji je ugovarao iznose, ali kako, s druge strane, ne želi biti protiv boljeg standarda građana:

 


Premijer Milanović iznenadio je vozače kod naplatnih kućica Lekenik podijelivši deset ENC uređaja onima koji su imali priliku prvi proći novootvorenom dionicom autoceste Zagreb – Sisak.

 

P1050420

 

 

Puštanjem u promet ove dionice, skratit će se  vrijeme putovanja između Zagreba i Siska, te ostvariti spoj na autocestu A3, točnije na Zagrebačku obilaznicu, a premijer Milanović je najavio otvorenje zadnjeg dijela ove autoceste koji ulazi u Zagreb na čvoru Jakuševec:

 

 

 

P1050410

 

Završetkom ove dionice u prometu će biti 22 km od ukupno 48,1 km autoceste A11 Zagreb – Sisak, a na pitanje kada se očekuje nastavak gradnje autoceste prema Sisku, premijer Milanović rekao je da Sisak trenutno ima puno većih problema od dionice autoceste. „Sisku trebaju neke druge stvari, borimo se za Rafineriju, za radna mjesta. Sisku se može pomoći na aktivan način kroz europske fondove, radeći na stvarima koje dižu ekološki standard“ istaknuo je premijer Milanović, dodavši kako je Sisak već dovoljno povezan sa Zagrebom.

 

P1050403

 

Značaj ove autoceste za ovo područje komentirao je načelnik općine Lekenik, Ivica Perović :

 

 

Od danas je  počela i naplata cestarine na dionici autoceste od Lekenika do Velike Gorice jug. Za osobna vozila vožnja u jednom smjeru na toj dionici dugoj 22 km bit će devet kuna. Naplatu cestarina komentirao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekavši kako se cestarina mora plaćati, ali je napomenuo kako  građani mogu birati da li će platiti i  voziti se sigurnije i brže, ili će ići starom državnom cestom, koja se ne naplaćuje, ali  je nesigurnija i nešto sporija.

 

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.