Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrinjski gradonačelnik čestitao zlatnim mažoretkinjama

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović danas je primio kadetkinje Petrinjskih mažoretkinja koje su 12. travnja ove godine na natjecanju MAJORETTE FEST u Velikoj Gorici, u kategoriji klasičnih mažoretkinja osvojile zlatno odličje.Na natjecanju je sudjelovalo 15 timova s više od 400 sudionica.

U svojim ljubičastim odorama Petrinjske su mažoretkinje danas, pod vodstvom trenerice Milane Davidović i voditeljice Željke Banović stigle i u petrinjsku Gradsku upravu gdje im je na uspjesima čestitao gradonačelnik koji već godinama prati njihove aktivnosti.

„Mi smo grad i plesa i glazbe, dobre pjesme i puno talenata i svi su oni naši odlični ambasadori.Zajedno predstavljamo sinergiju kojom predstavljamo naš grad“, rekao je petrinjski gradonačelnik poželjevši mažoretkinjama puno uspjeha u daljnjem radu.

Voditeljica Željka Banović, koja je danas predsjednica Svjetske mažoretske federacije zahvalila je petrinjskom gradonačelniku na podršci te istaknula kako su Petrinjske mažoretkinje bile njezin prvi tim nakon kojeg je osnovala još 23.

“Imamo sjajne trenere u našem Savezu, a jedan od njih je naša Milana Davidović koja je u mažoret plesu 16 godina. Kada se ponovo krenulo s radom Petrinjskih mažoretkinja ja sam znala da je to dobar izbor jer već prva nova generacija postiže jako dobre rezultate”, rekla je Banović najavivši i nove aktivnosti Petrinjskih mažoretkinja.

„Nastojat ćemo da zaista Petrinjske mažoretkinje budu više prisutne u svemu, od gradskih sadržaja do toga da 24. svibnja u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Petrinje planiramo jednu revijalnu smotru mažoretkinja.Planiramo također 10. svibnja imati ovdje skupštinu Saveza mažoretkinja Hrvatske i seminar za novu generaciju trenera u Petrinji. Želim vratiti niz aktivnosti u ovaj grad vezano uz mažoretkinje te se nadam da će se ova priča pozitivno razvijati”, poručila je Banović.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.