Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Petrinjski gradski vijećnici jednoglasno prihvatili Preporuku o potrebi ostanka bolnice u Petrinji

 

Gradsko vijeće Grada Petrinje danas je u nastavku 17. sjednice jednoglasno prihvatilo Preporuku o potrebi postojanja Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak na lokalitetu Petrinja.

Tekst preporuke pročitao je HDZ-ov željko Tonković koji je i predložio uvrštavanje ove točke u dnevni red.

„Gradsko vijeće Grada Petrinje daje punu potporu postojanju i nastavku rada odjelima Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ Sisak koji djeluju u Petrinji te apelira na sve čimbenike koji odlučuju o sustavu zdravstva u Republici Hrvatskoj da se uvaži zahtjev građana o potrebi postojanja spomenute bolnice“, stoji u preporuci.

U raspravi koja je prethodila usvajanju preporuke gradonačelnik Darinko Dumbović podržao je inicijativu, rekavši , između ostalog, kako Petrinja ne bi trebala „razvijati Klenovnik“.Ljubica Sodić iz HSS-a istaknula je kako petrinjski odjeli bolnice imaju sve potrebne kapacitete za rad – od opreme i stručnog kadra do čistog i zdravog okoliša u kojem se nalaze.Liječnik Miroslav Gregurinčić, nekadašnji ravnatelj Petrinjske bolnice izrazio je skepsu da će se ovom preporukom nešto promijeniti, jer odluka se, kaže, donosi u Ministarstvu zdravlja.Darko Dumbović iz HSP-a istaknuo je kako bi se gašenjem bolnice, ugasio i posljednji atribut grada koji Petrinja ima.“Izgubili smo sudove – općinski i prekršajni, Visoku učiteljsku školu – bit ćemo grad samo po nazivu“, rekao je Dumbović pozvavši i na građanski neposluh.

Predsjednica Gradskog vijeća Sanja Lovrenović informirala je vijećnike kako je po ovom pitanju kontaktirala ministra zdravlja Sinišu Vargu, ali konkretan odgovor o sudbini petrinjskih odjela Opće bolnice „Dr.Ivo Pedišić“ još uvijek nije dobila.

„Preporuka nema obvezujuću težinu, ali poslali smo jasnu poruku što mislimo o mogućem zatvaranju bolničkih odjela u našem gradu“, jednoglasni su danas bili petrinjski gradski vijećnici.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.