VIJESTI

Petrinjski sajam zdravlja

Svake godine 7. Travnja obilježava se Svjetski dan zdravlja, a povodom toga održan je i „Petrinjski sajam zdravlja” , s ciljem podizanja svijesti o  važnosti pravilne prehrane  i zdravog načina života.

Svjetska zdravstvena organizacija kroz Svjetski dan zdravlja ove je godine preporučila temu „Sigurna hrana – od polja do stola“, te je sukladno tome i današnja manifestacija u Petrinji bila usmjerena na zdrav način proizvodnje i prerade hrane, sve do stola potrošača.

U sklopu sajma posjetiteljima su pružene različite medicinske usluge, između ostalog: besplatna mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi, tjelesne težine, spirometrija,  uz stručne savjete liječnika interniste  i drugih zdravstvenih profesionalaca.

 

 

Pokrovitelj Sajma bio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je prigodom otvorenja iskazao  zadovoljstvo što se održavanjem ovog  Sajma nastavlja  briga o pravilnoj prehrani i zdravom životu:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/04/PSZ-1.mp3?_=1

 

Stručna koordinatorica Sajma prim. dr. Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice „Dr.Ivan Barbot” iz Popovače, naglasila je važnost ovog Sajma, ali i zdravlja općenito :

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/04/PSZ-2.mp3?_=2
Uz Neuropsihijatrijsku bolnicu „Dr.Ivan Barbot”, na Sajmu su sudjelovali Udruge „Naš život“ i „Pomoć u kući starim osobama”, Udruga Humanika, Srednja škola Petrinja te proizvođači ekološke hrane – Ekološka zona Petrinja.

 

Na Sajmu su za sve posjetitelje bili dostupni savjeti o pravilnoj prehrani, preporuke za zdravstveno usmjerenu tjelesnu aktivnost i vježbanje s prezentacijom jelovnika zdrave prehrane, te različiti edukativni materijali.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version