Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Prijamni centar Repušnica

Započeo program edukacije

Započeo program edukacije

U okviru EU projekta Prijamni centar Repušnica i otvaranja službenog ulaza u Park prirode Lonjsko polje s moslavačke strane započet je program edukacije prvom radionicom na temu razvoja poduzetništva. Zainteresirani građani, vlasnici OPG-a, obrta, vinar… budući pružatelji turističkih usluga u okviru projekta u radionici su stekli nova znanja u ostvarenju svojih ideja koje trebaju prikazati kao poslovni pothvat i projekt. Voditelj projekta Prijamni centar Mišel Novosel istaknuo je važnost edukacije za sve koji žele sudjelovati u projektima koji se financiraju iz EU i nacionalnih fondova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Svaki projekti, ovaj i projekti koje će imati pružatelji turističkih usluga ako žele financiranje iz EU sredstava ili nekih drugih trebaju imati glavu i rep. Na ovim radionicama to je tema: kako treba izgledati poduzetnički projekt, kako ga financirati, iz kojih izvora i naravno moramo razmišljati o zakonodavnom okviru, ne možemo kako hoćemo, nego kako to treba. I na kraju sve to mora biti dobro promovirano, osobito turistički projekti.

Kroz predavanje i praktičnu radionicu pretvaranja ideje u projekt sudionici radionice stekli su nova znanja. Najviše zanimanja pokazali su za načine financiranja projekata. Direktorica Razvojne agencije Mrav Jasmina Cvetković Braim polaznike tečaja pozvala je na suradnju, jer agencija Mrav svima nudi potporu i pomoć. Direktorica agencije Mrav buduće pružatelje usluge podsjetila je da se poticajna sredstva mogu dobiti i iz Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede te da su ovih dana raspisani novi natječaji iz nekoliko mjera.

-Vrlo brzo očekujemo i natječaje za dodatne aktivnosti poljoprivrednika u turizmu. U aktualnim natječajima predviđene su potpore za mlade poljoprivrednike koje po prvi put pokreću poljoprivrednu djelatnost i kretat će se do 50 tisuća eura. Ove jeseni poljoprivrednici, pružatelji turističkih usluga moći će se prijaviti za potpore u vrijednosti do čak 500 tisuća eura za turističke aktivnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za uspješno ostvarenje projekte nije dovoljna dobro poslovna ideja. Vrlo je važno biti EUduciran i informiran. Upravo je to cilj ove i budućih radionica u realizaciji EU projekta Prijemni centar Repušnica.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.