Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Projekt zamjene azbestnih krovova

Naša vizija i misija je ukloniti azbest iz životne okoline.

Naša vizija i misija je ukloniti azbest iz životne okoline.

Za zamjenu azbesta na krovovima građani mogu dobiti za stare salonitne ploče 1 kn po kilogramu, odnosno 16 kn po metru kvadratnom kod nabave zdravstveno i ekološki prihvatljivih materijala za prekrivanje krovova. O tome su građani Kutine iscrpno informirani na tribini „Uklonimo azbestne krovove u Kutini!“ što ju je organizirala Udruga „Moj otok“ iz Punta na otoku Krku.

Udruga je projekt započela 2011. godine i do sada je postigla iznenađujuće dobre rezultate. Akciju su podržali i brojni sponzori pa je građanima i članovima omogućena zamjena azbestnih krovova uz korištenje poticaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Azbest je kancerogen i zbog toga smo pokrenuli projekt zamjene azbestnih krovova. Krovovi prekriveni pločama narušavaju izgled mjesta gdje su krovovi prekriveni na tradicijski način.“, rekao je Nenad Maljković, predsjednik Udruge Moj otok.

– Naša vizija i misija je ukloniti azbest iz životne okoline. Mi ćemo svakome pomoći tko god nazove Udrugu Moj otok. Spoznori članovima udruge daju dodatne popuste do 10%. Nastavit ćemo s uklanjanjem azbesta dok ne posvijestimo sve da to trebamo učiniti.

Nenad Maljković dodao je kako građani udruživanjem mogu utjecati i na jedinice lokalne uprave, gradove i općine da se uključe u projekt i građanima omoguće dodatne poticaje. Fond za zaštitu okoliša građanima je omogućio besplatno zbrinjavanje po zdravlje štetnog azbesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Građani Kutine na predstavljanju projekta pokazali su veliko zanimanje za zamjenu azbestnih krovova koji je značajan financijski izdatak, ali uz poticaje kroz ovaj projekt nije neizvedivo. Više informacija o projektu „Uklonimo azbestne krovove“ građani mogu preuzeti sa internetske stranice Udruge moj otok www.mojotok.info.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.