Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sretan nastavak priče o hrastu Juliusu

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, a u sklopu akcije „Sadimo zajedno“,  danas je na Trgu hrvatskih branitelja u Sisku, posađena sadnica klona spomenika prirode hrasta lužnjaka, koji je poznatiji kao Julius. U sretnom nastavku priče o Juliusu, točnije u  sadnji njegovog potomka,   sudjelovali su klinci iz Dječjeg vrtića Sisak Stari i učenici sisačke Gimnazije.

 

P1050445

 

Događaju je prisustvovala i zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević koja je izrazila zadovoljstvo što se priča o Juliusu nastavlja u ljepšem tonu, te istaknula kako je Sisačko-moslavačka županija prepoznala važnost ove akcije:

 

 

P1050437

 

Ravnateljica  Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije Dragica Vugić rekla je kako je akcija kloniranja započela 2011. godine, u suradnji sa Šumarskim institutom i Gimnazijom Sisak, nakon što se stručnim studijima utvrdilo da se hrast Julius nalazi u lošem zdravstvenom stanju:

 

 

Da bi proširili ovu priču, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije, u suradnji sa Dječjim vrtićem Sisak Stari i Dječjim odjelom NKČ Vlado Gotovac iz Siska, organizirala je i projekt  pod nazivom „Žirkovi rujanski dani“. Riječ je o skupljanju likovnih radova koji će se naći u budućoj slikovnici koja će sadržavati priču o životu sisačkog hrasta Juliusa.

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.