Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Hrvači Petrinje podbacili!

Hrvači Petrinje podbacili!

Hrvači Petrinje podbacili!

U Varaždinu je u subotu 2. svibnja 2015. održano XXIV. Prvenstvo Hrvatske za seniore grčkorimskim načinom hrvanja.
Sudjelovalo je 17 klubova sa 79 hrvača.
Ekipni pobjednik ovog natjecanja je Hrvački klub Metalac iz Zagreba sa osvojenih 27,50 bodova. Drugoplasirana ekipa je Hrvačkog kluba Vindija dok je treće mjesto zauzela ekipa Sesvetskog Kraljevca.
Kroz cijeli turnir vodila se velika borba između Metalca i Vindije za naslov ovogodišnjeg prvaka države. Neizvjesnost je trajala sve do finalnih borbi u kojima su hrvači Vindij propustili izglednu priliku postati ovogodišnjim prvacima.
Tonimira Sokola (Vindija)  je u kategoriji 59 kg pobijedio tušem Ivan Lizatović (Lokomotiva) čime je prekinuo jedanaestogodišnji niz Sokola , dosadašnjeg gospodara ove kategorije.
Poraz Benjamina Šokmana (Vindija) od  juniora Antonia Kamenjaševića (Metalac) bio je presudan za konačnu odluku o ovogodišnjem državnom prvaku.
U kategoriji 71 kg u odličnoj, pravoj muškoj borbi koja je na trenutke čak bila na granici dozvoljenog, sučelili su se još jedan domaći hrvač Benjamin Šoman i Antonio Kamenjašević iz zagrebačkog Metalca. Nakon šest minuta teške borbe, slavio je mladi Antonio Kamenjašević rezultatom 3:1 i tako osvojio svoj prvi naslov senorskog prvaka Hrvatske.
Hrvački klub Metalac ove godine je potvrdio svoj slogan koji glasi: „Tvornica šampiona“. Nakon niza osvojenih pojedinačnih naslova državnih prvaka u svim uzrasnim kategorijama, osvojeni naslov ekipnog prvaka samo je kruna njihovog dosadašnjeg rada. Nedavne unutarklupske trzavice, koje su se odvijale neposredno prije samog natjecanja, očito nisu negativno utjecale na same hrvače, a imenovanje Nikice Starčevića za trenera seniora pokazalo se punim pogotkom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ljubitelji hrvanja imali su prigodu pogledati još jednu hrvačku poslasticu.
U finalnoj borbi u kategoriji 75 kg nazočili smo još jednom obračunu dvojice ponajboljih hrvatskih reprezentativaca, osvajača medalja sa Europskih i Svjetskih prvenstava: Nevena Žugaja i Bože Starčevića. Iskusni i stariji Neven Žugaj pokazao je da je u ovom trenutku bolji od svog reprezentativnog kolege i rezultatom 3:0 osvojio još jedan naslov prvaka Hrvatske.
Hrvački klub Petrinja ostvario je skroman učinak na ovom natjecanju sa osvojenim jednim zlatom i dvije bronce, osvojivši ekipno šesto mjesto.
Stjepan Lavrić u kategoriji 130 kg dodatno je pokazao da nema konkurenciju u ovoj kategoriji, a naslov prvaka osvojio je bez ijednog izgubljenog boda u tri borbe.
Juniorski reprezentativac Marko Grabovac drugu godinu zaredom osvajio je seniorsku broncu u kategoriji 59 kg, kao i Vinko Kadečka koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji 130 kg.
Peta mjesta na ovom natjecanju osvojili su: Matej Marjanović u kategoriji 66 kg kojeg je povreda spriječila u osvajanju brončanog odličja, Anđelko i Ivan Barišić u kategorijama 80 i 85 kg propustili su izglednu prigodu osvajanja brončane medalje.
Veliki podbačaj napravio je Tomislav Lavrić u kategoriji 98 kg koji je poražen od Krešimira Franjića (Hrvatski Dragovoljac) te time izgubio prigodu ulaska u borbu za medalju. Po prvi put od 2008. godine, otkako se natječe u seniorskom uzrastu, Tomislav nije osvojio jednu od medalja.
Bez plasmana ostali su Dragan Vidović, Matteo Pavičić i Zvonimir Lavrić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trener Petrinje Franjo Pereković nije mogao računati na šestoricu hrvača koji zbog povreda ili poslovnih obveza nisu mogli nastupiti na ovom natjecanju (Boris Baniček, Kristijan Šimatić, Danijel Krizmanić, Robert Sigur te Vedran i Marko Mitrović), što je dodatno umanjilo šanse osvajanja još poneke medalje i obrane prošlogodišnjeg i samim time osvajanje ovogodišnjeg naslova prvaka.
Usprkos nepotpunom sastavu i nedostatku većeg broja hrvača, Petrinjci su mogli ostvariti daleko bolji plasman pa čak i osvajanje naslova da su Marjanović, Barišići i Lavrić osvojili brončane medalje, što bi klubu donijelo ukupno 28 bodova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.