Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Maslačak ove godine slavi 17. rođendan

Sisački Dom kulture Kristalna kocka vedrine ove će godine proslaviti 17. rođendan Međunarodnog festivala dječjih kazališta Maslačak, kazališne smotre kojoj je glavna značajka da djeca i mladi izvode predstave za djecu i mlade.

Program ovogodišnjeg Maslačka najavili su danas na konferenciji za novinare ravnateljica sisačkog Doma kulture Valentina Ivanković Pelikan, redatelj Silvije Vadla i dramski pedagog i voditelj Maslačkovih radionica mimike i scenskog pokreta Damir Borojević.

„Pred nama je 17. međunarodni festival dječjih kazališta, uz potporu Ministarstva kulture, Grada Siska, Sisačko –moslavačke županije i Ina rafineije nafte.Bez njihove podrške ne bismo mogli realizirati ovaj sada već tradicionalni projekt“, rekla je ravnateljica Doma kulture Vlanetina Ivanković Pelikan.

„I ove godine“, kaže ona, „možemo najaviti bogati program festivala.Želim naglasiti da je i ove godine cilj Maslačka djeca za djecu i mladi za mlade.Naravno uz njihove predstave, tu je i druženje – upoznat ćemo ih s gradom Siskom, a u suradnji s Gradskim muzejom Sisak i s poviješću našeg grada“.

 

Redatelj Silvije Vadla podsjetio je na „odrastanje“ Maslačka.

„Maslačak je sad već postao festival koji postaje stariji od svoje publike, što je jako dobro.To znači da već dugo trajemo i da smo jedan cijenjen i ozbiljan festival, prepoznat, kako u Hrvatskoj, tako i izvan granica naše zemlje.To govori i da smo festival koji ima određeni profil.Najvredniji profil kojeg imamo je taj što je to festival djece za djecu i mladih za mlade.To je rijetkost inače i u svijetu“, kaže Vadla.

Kao i do sada festival će koncepcijski biti prilagođen svim uzrastima, a uz domaće uspješnice, te “Crveno burence” iz Osijeka i “Veliki i mali” iz Karlovca, pobjedničke predstave Susreta ASSITEJ održanog u ožujku u Bjelovaru, sisačke “Alise” i “Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića”, gostovat će mali glumci iz Petrinje, Zaprešića te inozemni gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, najavio je redatelj Vadla.

Ovogodišnji, 17. po redu Maslačak trajat će od 11. do 16.svibnja.

U ponedjeljak, 11. svibnja u sisačkom Kazalištu 21 u podne će se prvi predstaviti Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka s predstavom Crveno burence.Istog dana, od 18 sati u sisačkom Domu kulture slijedi premijera domaće predstave „Alisa“ u izvedbi Plesnog studija Doma kulture KKV.Režiju i koreografiju predstave potpisuje Jasminka Petek Krapljan.Do 16. svibnja, Maslačak donosi još sedam predstava te radionicu scenskog pokreta i mime koju vodi Damir Borojević.

Ulaz na sve predstave je slobodan.

Očekuje se kako će kroz kazalište tijekom Maslačka proći nekoliko tisuća djece, glumaca i gledatelja koji će uz glumu, ples, zabavu i radionice, živjeti zajednički kazališni san.Ovogodišnji Maslačak završava u subotu, 16. svibnja, Cvjetnim korzom ulicama grada Siska.

MASLAČAK 3

Program Maslačka:

11.5.2015., ponedjeljak
12.00 / Kazalište 21
Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Osijek – Crveno burence

18.00 / Dom kulture KKV
Plesni studio Doma kulture KKV – Alisa

 

12.5.2015., utorak
12.00 / Kazalište 21
Dramski studio Zorin doma, Karlovac – Veliki i mali

17.00 / Kazalište 21
Dramski studio Zaprešićkog kazališta – Svaki pas ima svoj dan

 

13.5.2014., srijeda
11.00 / Kazalište 21
Dramski studio Doma kulture KKV – Čudnovate zgode šegrta Hlapića

 

14.5.2014., četvrtak
11.00  / Kazalište 21
Del Arte Bitola, Makedonija – Skazna za princot Pelister

13.30 / Kazalište 21
Slavuljčeki, Petrinja – Anđeo proljeća i gospođica Tama

 

15.5.2014., petak
11.00 / Kazalište 21
Dramski studio Narodnog pozorišta Tuzla, BiH – Kralj lavova

14.00 / Kazalište 21
Pan teatar Beograd, Srbija – Galerija

 

16.5.2015., subota
10.30 / CVJETNI KORZO
Sudjelovanje djece sisačkih osnovnih škola i grupa Festivala Maslačak

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.