Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Program edukacije

Uskoro nove radionice

Uskoro nove radionice

Program edukacije u sklopu EU projekta otvaranja službenog ulaza i Prijemnog centra u Park prirode u Lonjsko polje s moslavačke strane u Repušnici uspješno se nastavlja. Nakon tečaja i edukacije dodijeljeni su certifikati i potvrde turističkim vodičima te građanima koji su pohađali predavanju o poduzetništvu.

„Otvaranjem prvog službeno ulaza s moslavačke strane u Park prirode Lonjsko polje stvorit će se nova slika turizma u Moslavini i Kutini te očekujemo i znano povećanje dolaska turista u naš grad i naš zavičaj.“, rekao je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Za to se moramo pripremiti i zbog toga su ove edukacije kontinuirano nastavljamo kako bismo zainteresirali naše građane da se bave turizmom, ugostiteljstvom i ostalim djelatnostima u turizmu. Grad Kutina, ukoliko bilo kakvu mogućnost iskoristi svoj potencijal, a turizam svakako jest potencijal, onda to trebamo iskoristiti, ako je to 20, onda je 20 radnih mjesta, ali potencijal moramo iskoristiti. Kroz ove edukacija pokušavamo građanima dati tu potporu koja im je potrebna.)

Edukacija sudionika u turizmu vrlo je važna za kvalitetu turističkih proizvoda i usluga. Naglasio je to i Ivor Stanivuković, novi ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje te je čestitao polaznicima edukacija i tečajeva. Zahvalio je na dobroj suradnji Gradu Kutini te je zaključio kako se nada i novim zajedničkim projektima.

Polaznici tečajeva istaknuli su kako su edukacije vrlo korisne i važne da bi se postigao uspjeh u ostvarenju ideja i bavljenju turizmom. Iva Čaisa, nakon tečaja za turističkog vodiča stekla je nove vještine i znanja te je još bolje upoznala Lonjsko polje i njegove prirodne i kulturne vrijednosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Naučili smo puno toga. Od Zakona o zaštiti prirode, od samog upoznavanja Lonjskog polja, upoznali nove vrste životinja. Bila je jako kvalitetan edukacija svi su se potrudili da doznaju što više i da jednog dana to što bolje prezentiraju turistima, našim posjetiteljima.

U projektu otvaranja Prijemnog centra u Repušnici uskoro će biti održane nove radionice i programi edukacija.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.