Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Svečano otvorena nova zgrada Područne škole Žabno

U sisačkom Žabnu danas je svečano otvorena nova zgrada Područne škole Osnovne škole Braće Ribar.

Ravnateljica škole Vesna Šebek na otvorenju je rekla:

„Na današnji dan, 6.svibnja otvaramo novu školu Osnovne škole Braće Ribar, znači Područnu školu Žabno.Rok za dovršetak radova bio je 1.lipnja ove godine.Dakle, gotovo mjesec dana nastava u novoj školi kreće ranije.Što reći o novoj školi? To je škola 21. stoljeća.Suvremena škola koja će omogućiti učiteljima i njihovim učenicima da stječu znanja i vještine na jedan način sasvim primjeren današnjem vremenu“.

Područnu školu Žabno pohađaju učenici s područja Odre,Žabna i Starog Praćna.Ove školske godine nastavu polaze 54 učenika u četiri razredna odijeljenja.

„Već sada, prema popisu učenika za 1. razred u sljedećoj školskoj godini, vidi se da će taj broj biti veći, što znači da postoji tendencija povećanja broja učenika.Vjerujem da ćemo mi već sljedeće godine ponovno prijeći brojku od 60 učenika u Područnoj školi Žabno“, kaže ravnateljica Šebek.

Projekt izgradnje nove škole počeo je prije pet godina.Izrada projektne dokumentacije krenula je 2010. godine.Radovi su počeli sljedeće, 2011. i potrajali do 2013. godine uz različite probleme, jer je izvođač radova u međuvremenu bankrotirao.Na javnom natječaju nakon toga izabran je novi izvođač i radovi su ipak uspješno privedeni kraju i prije predviđenog roka.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 3.771.348, 03 kuna.Izgradnja je financirana sredstvima Grada Siska i decentraliziranim sredstvima Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta RH.

Nova škola prostire se na oko 390 kvadratnih metara.Ima dvije, suvremeno opremljene učionice,modernu kuhinju, zbornicu, svlačionice za djevojčice i dječake te veliki prostor hola u kojem je smještena blagovaonica.Uz školu, uređeno je i oko tisuću kvadrata okoliša.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.