Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Učenici Osnove škole 22.lipnja posjetili sjedište Županije

Župan Žinić predstavio rad Županije

Župan Žinić predstavio rad Županije

Učenici trećih razreda sisačke Osnovne škole 22. lipnja, danas su u sklopu svog obrazovnog programa posjetili sjedište Sisačko-moslavačke županije.Ugostili su ih župan Ivo Žinić, njegov zamjenik Marin Piletić i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov.

Župan Žinić osnovnoškolcima je uvodno predstavio rad Županije, a nakon „probijanja leda“, uslijedilo je međusobno ispitivanje.

Na županova pitanja kakve su im učiteljice i kako su zadovoljni svojom školom, jednoglasno mali gosti odgovaraju: “Suuupeeer !“

Nije samo župan postavljao pitanja.Zamjenik župana Marin Piletić brzopotezno je provjerio znanje gostiju iz hrvatskog jezika o imenicama i glagolima.Na pitanje da kažu jedan glagol za stanje,djeca k’o djeca,odgovaraju – loše.

Uz puno smijeha, u opuštenoj atmosferi i djeca su odrasle „izrešetala“ pitanjima, neki i vrlo ozbiljnim.

KLINCI 2

Luciju Štimac zanimalo je – kako je raditi na mjestu župana?Otto Mešnjak pitao je: “Hoće li se nastaviti gradnja autoceste Zagreb – Sisak?“

Luku Škrljca zanimalo je kakav je đak bio župan.Luka Vojnović pitao je što se u ovom trenutku gradi u našoj županiji,a Jeronima Šiprak željela je saznati je li i župan u trećem osnovne puno učio o našoj županiji kao oni danas.Vita Pejčinovića zanimalo je koja je županova omiljena hrana, a Iskru Krnjaić čime se župan igrao u djetinsjtvu dok nije bilo računala, tableta, televizora…

Nakon opuštenog razgovora, župan je svojim malim gostima poručio:

„Mi smo ovdje svi puno učili i dugo smo išli u školu.Vjerojatno će i netko od vas jednog dana možda upravljati gradom ili županijom ili državom, a zato je potrebno puno učiti.Odmah od početka krenite žustro i tako nastavite.Ja vjerujem da ćemo mi omogućiti da imate gdje raditi kako ne biste morali odlaziti iz Hrvatske“.

Župan i i njegovi suradnici, svoje današnje goste ispratili su košarom slatkiša, a oni su obećali kako će u posjet Županiji doći ponovno.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.