Ostalo

Učenici Osnove škole 22.lipnja posjetili sjedište Županije

Župan Žinić predstavio rad Županije

Župan Žinić predstavio rad Županije

Učenici trećih razreda sisačke Osnovne škole 22. lipnja, danas su u sklopu svog obrazovnog programa posjetili sjedište Sisačko-moslavačke županije.Ugostili su ih župan Ivo Žinić, njegov zamjenik Marin Piletić i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov.

Župan Žinić osnovnoškolcima je uvodno predstavio rad Županije, a nakon „probijanja leda“, uslijedilo je međusobno ispitivanje.

Na županova pitanja kakve su im učiteljice i kako su zadovoljni svojom školom, jednoglasno mali gosti odgovaraju: “Suuupeeer !“

Nije samo župan postavljao pitanja.Zamjenik župana Marin Piletić brzopotezno je provjerio znanje gostiju iz hrvatskog jezika o imenicama i glagolima.Na pitanje da kažu jedan glagol za stanje,djeca k’o djeca,odgovaraju – loše.

Uz puno smijeha, u opuštenoj atmosferi i djeca su odrasle „izrešetala“ pitanjima, neki i vrlo ozbiljnim.

Luciju Štimac zanimalo je – kako je raditi na mjestu župana?Otto Mešnjak pitao je: “Hoće li se nastaviti gradnja autoceste Zagreb – Sisak?“

Luku Škrljca zanimalo je kakav je đak bio župan.Luka Vojnović pitao je što se u ovom trenutku gradi u našoj županiji,a Jeronima Šiprak željela je saznati je li i župan u trećem osnovne puno učio o našoj županiji kao oni danas.Vita Pejčinovića zanimalo je koja je županova omiljena hrana, a Iskru Krnjaić čime se župan igrao u djetinsjtvu dok nije bilo računala, tableta, televizora…

Nakon opuštenog razgovora, župan je svojim malim gostima poručio:

„Mi smo ovdje svi puno učili i dugo smo išli u školu.Vjerojatno će i netko od vas jednog dana možda upravljati gradom ili županijom ili državom, a zato je potrebno puno učiti.Odmah od početka krenite žustro i tako nastavite.Ja vjerujem da ćemo mi omogućiti da imate gdje raditi kako ne biste morali odlaziti iz Hrvatske“.

Župan i i njegovi suradnici, svoje današnje goste ispratili su košarom slatkiša, a oni su obećali kako će u posjet Županiji doći ponovno.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version