Ostalo

Jesenski chilli povrtnjak s jabukama

Iskoristite plodove jeseni!

Iskoristite plodove jeseni!

8 srednje velikih glavica luka

3 režnja češnjaka

1 jušna žlice biljnog ulja

8 komada različitog jesenskog povrća narezanog na kocke (slatki krumpir, tikvice, brokula, karfiol)

400 gr sjeckane rajčice

450 gr soka od rajčice

400 gr pilećeg temeljca

3 paprike (zelena, žuta i crvena)

400 gr crvenog graha iz konzerve

2 oguljene i narezane jabuke

3 jušne žlice čilija u prahu

1 jušna žlica slatkog curryja u prahu

2 jušne žlice nezaslađenog kakao praha

1 čajna žlica cimeta

100 gr prženih badema

 

U keramičkoj zdjeli oko 5 minuta pržite luk i češnjak, a zatim dodajte ostatak narezanog povrća, rajčicu, sok od rajčice, paprike, pileći temeljac, jabuke, čili u prahu, kakao, curry i cimet. Stavite na vatru, a nakon što prokuha, poklopite i smanjite vatru. Lagano kuhajte 1 sat. Dodajte crveni grah i bademe. Kuhajte još nekoliko minuta.

Po želji dodati grožđice, naribani sir, kiselo vrhnje ili nasjeckani zeleni luk.

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version