8 srednje velikih glavica luka
3 režnja češnjaka
1 jušna žlice biljnog ulja
8 komada različitog jesenskog povrća narezanog na kocke (slatki krumpir, tikvice, brokula, karfiol)
400 gr sjeckane rajčice
450 gr soka od rajčice
400 gr pilećeg temeljca
3 paprike (zelena, žuta i crvena)
400 gr crvenog graha iz konzerve
2 oguljene i narezane jabuke
3 jušne žlice čilija u prahu
1 jušna žlica slatkog curryja u prahu
2 jušne žlice nezaslađenog kakao praha
1 čajna žlica cimeta
100 gr prženih badema
U keramičkoj zdjeli oko 5 minuta pržite luk i češnjak, a zatim dodajte ostatak narezanog povrća, rajčicu, sok od rajčice, paprike, pileći temeljac, jabuke, čili u prahu, kakao, curry i cimet. Stavite na vatru, a nakon što prokuha, poklopite i smanjite vatru. Lagano kuhajte 1 sat. Dodajte crveni grah i bademe. Kuhajte još nekoliko minuta.
Po želji dodati grožđice, naribani sir, kiselo vrhnje ili nasjeckani zeleni luk.
You must be logged in to post a comment Login