50 g prhkog keksa
100 g maslaca
Krema:
100 g maslaca
50 g smeđeg šećera
limenka od 397 g zaslađene karamele
4 male banane
300 ml slatkog vrhnja za šlag
čokolada
Sameljite kekse i dodajte rastopljeni maslac.
Za kremu, pomiješajte maslac i smeđi šećer te ih rastopite na laganoj vatri. U smjesu dodajte kondenziran, zaslađen karamel. Miješajte, a kad provri, kuhajte još nekoliko minuta da dobije boju smeđeg karamela i malo se zgusne.
Prelijte smjesu po podlozi od keksa i ostavite da se hladi.
Narezane banane poslažite po kremi od karamela. Vrhnje izmiksajte te premažite po bananama.
Po želji, kolač možete ukrasiti kolutićima banane ili čokoladom. Ostavite kolač da odstoji u hladnjaku nekoliko sati prije nego što ga poslužite.
Oznake:
You must be logged in to post a comment Login