Ostalo

Ah… čvarci

…domaća poslastica

...domaća poslastica

Probajte u mesnicama nabaviti sirovu, bijelu svinjsku slaninu, po mogućnosti s leđnog dijela jer ima najmanje mesa.

Dobrim oštim nožem odstranite sloj kože.

Narežite slaninu na kockice oko 2 do 3 cm.

Gledajte da kockice budu iste veličine, da budu u isto vrijeme gotove.

Stavite slaninu u veliki lonac, na srednje jaku vatru.

Kad slanina počne otpuštati mast, počnite miješati kuhačom..

Čvarci će cvrčati i plivati u masti, mješajte ih skroz dok se ne zarumene.

Kad se mast  izbistri odmah vadite čvarke i ocijedite ih. To je najosjetljiviji trenutak i trebate paziti da ne bi počeli čvarci goriti.

Čvarke možete još malo potisnuti pomoću pasirke za krumpir, da budu hrskaviji.

Za 1 kg čvaraka potrebno vam je oko 5 kg sirove slanine, s tim da ćete dobiti oko 3 litre prave domaće masti.

Čvarke prije jela malo posolite.


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version