PROMO

Od ljute papričice do ukusne češnjovke!

Sve za kolinje na Gradskoj tržnici u Sisku

Sve za kolinje na Gradskoj tržnici u Sisku

Najčešće u studenom i prosincu , na kraju kalendarske godine, kada su za to prikladni i vremenski uvjeti, kada su temperature zraka niže , u našim seoskim dvorištima počinje kolinje ili svinjokolja. Kako bi sve bilo napravljeno onako kako nepisani zakoni nalažu potrebno je obaviti pripremu i osigurati dovoljne količine ljutih i slatkih papričica, češnjaka…



Sve potrebno može se nabaviti na Gradskoj tržnici u Sisku , rekla je Adelina Ivković, direktorica Gradske tržnice  na kojoj su danas posebno bili istaknuti proizvodi  potrebni za kolinje,a koje na stolove tržnice dolaze s naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/kolinje-1.mp3?_=1

Gradska tržnica Sisak želi sačuvati tradiciju


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/kolinje-2.mp3?_=2

Jedan od najvažnijih sastojaka , bez kojeg je kolinje nezamislivo,  je papričica. Uzgaja ih Ivka Budimir iz Donje Gračenice


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/kolinje-3.mp3?_=3

Kata Ivšić već se dvadeset godina bavi uzgojem češnjaka i kaže kako su manje glavice snažnijeg okusa i mirisa i preporuča ih se koristiti kod kolinja.



Janku Cabadinu iz sisačkog Galdova nezamisliv je kraj godine bez kolinja. To jednostavno moramo odraditi, želimo jesti domaće proizvode


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/kolinje-4.mp3?_=4

Tradicija je tradicija, zaključuje Cabadin


https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/11/kolinje-5.mp3?_=5

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version