- 200 g maslaca
- 75 g šećera
- 1 rum šećer
- 2 žlice meda
- 325 g pšeničnog brašna
- ½ žličice cimeta mljevenog
- 2 žlice kakaa u prahu
Blago omekšanom maslacu dodajte šećer, rum šećer i miješajte električnom mješalicom dok ne postane kremasto.
Dodajte med i miješajte dok se dobro ne poveže. Dodajte brašno pomiješano s cimetom i kakaom i nastavite miješati.
Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano ga premijesite i stavite u hladnjak 30-45 minuta.
Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga na debljinu od oko 0,5 cm i izrežite prikladnim kalupima.
Dva lima za pečenje (30×40 cm) obložite papirom za pečenje i po njima rasporedite narezane oblike. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite 12-15 minuta.
Keksiće pustite da se dobro ohlade pa ih ukrasite bijelom čokoladom otopljenom na pari.(100 grama bijele čokolade)
Poslužite uz topli napitak.
Kolačiće možete vezati špagicom i iskoristiti kao blagdanske ukrase.
You must be logged in to post a comment Login