Sastojci
200 g maslaca
75 g šećera
1 rum šećer
2 žlice meda bagrem
325 g pšeničnog oštrog brašna
½ žličice cimeta mljevenog
2 žlice kakaa u prahu
Za ukrašavanje:
100 g bijele čokolade
Priprema
Blago omekšanom maslacu dodajte šećer, rum šećer i miješajte električnom miješalicom dok ne postane kremasto.
Uspite med i miješajte dok se dobro ne poveže. Dodajte brašno pomiješano s cimetom i kakaom i miješajte da se dobro poveže.
Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano ga premijesite i stavite u hladnjak 30-45 minuta.
Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga na debljinu od oko 0,5 cm i izrežite ga prikladnim kalupima.
Dva lima za pečenje (30×40 cm) obložite papirom za pečenje i po njima rasporedite narezane oblike. Pećnicu zagrijte na 180 °C i pecite 12-15 minuta.
Keksiće pustite da se dobro ohlade pa ih ukrasite bijelom čokoladom otopljenom na pari.
Posluživanje
Poslužite uz topli napitak.
Savjet
Kolačiće možete vezati špagicom i iskoristiti kao blagdanske ukrase.
You must be logged in to post a comment Login