Ostalo

Novogodišnji stol – Pureća prsa nadjevena pečenom paprikom

Sastojci:

  • 800 g purećih prsa u komadu
  • 4 crvene rog paprike
  • 100 g topivog sira
  • 100 g listova blitve
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanih listića peršina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Paprike ispecite. Puretinu razrežite postrance, tako da dobijete jedan veliki odrezak. Istucite ga između plastične folije. Posolite, popaprite.

Operite listove blitve, maknite bijele peteljke. Na meso poslažite blitvu, potom komade pečene paprike i nakraju listiće sira. Posipajte sjeckanim peršinom i češnjakom, pokapajte maslinovim uljem. Zarolajte.

Roladu najprije prepržite sa svih strana na tavici i malo maslinova ulja. Potom je zamotajte u aluminijsku foliju, posipajte krupno mljevenim paprom i pecite u pećnici na 180 °C otprilike pola sata. Rastvorite foliju, pojačajte pećnicu na 200 °C i pecite još desetak minuta da meso dobije boju.


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version