Sastojci (za šest osoba):
1,5 kg otkoštenog svinjskog buta
1,5 kg krumpira
2 glavice češnjaka
6 glavica luka
balzamični ocat
maslinovo ulje
sjemenke koromača
ružmarin
lovorov list
celer
vino
Priprema:
Po dasci za meso pospite sol, papar, dvije žličice mljevenih sjemenki koromača i na tu smjesu položite meso i dobro utisnite. Na tavi zapecite meso kožom i začinima okrenuto prema dolje. Kada poprimi zlatnu boju, premjestite ga u protvan i dodajte češnjak, jedan luk, celer, četiri lovorova lista i dvije vinske čaše bijelog vina. Pecite sat vremena u pećnici na 200 °C.
Zadnjih 20 min pečenja meso pokrijte folijom. Krumpir i pet manjih crvenih lukova prvo prokuhajte, pa ih stavite u tavu, zalijte šalicom i pol balzamišnog octa, malo ih zgnječite vilicom, začinite, dodajte malo ulja i zapecite u pećnici.
You must be logged in to post a comment Login