Ostalo

Novogodišnji stol – Svinjska pečenka s krumpirom i lukom u balzamičnom octu

Ukusna klasika koju svi vole

Ukusna klasika koju svi vole

Sastojci (za šest osoba):

 

1,5 kg otkoštenog svinjskog buta

1,5 kg krumpira

2 glavice češnjaka

6 glavica luka

balzamični ocat

maslinovo ulje

sjemenke koromača

ružmarin

lovorov list

celer

vino

 
Priprema:

Po dasci za meso pospite sol, papar, dvije žličice mljevenih sjemenki koromača i na tu smjesu položite meso i dobro utisnite. Na tavi zapecite meso kožom i začinima okrenuto prema dolje. Kada poprimi zlatnu boju, premjestite ga u protvan i dodajte češnjak, jedan luk, celer, četiri lovorova lista i dvije vinske čaše bijelog vina. Pecite sat vremena u pećnici na 200 °C.

Zadnjih 20 min pečenja meso pokrijte folijom. Krumpir i pet manjih crvenih lukova prvo prokuhajte, pa ih stavite u tavu, zalijte šalicom i pol balzamišnog octa, malo ih zgnječite vilicom, začinite, dodajte malo ulja i zapecite u pećnici.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version