Ostalo

Starinski kolači “Medvjeđe šape”

Tradicionalna božićna slastica

Tradicionalna božićna slastica

Sastojci

3 šalice pšeničnog oštrog brašna

¼ vrećice praška za pecivo

1 šalica šećera

2 šalice mljevenih oraha

1 šalica svinjske masti

1 jaje

1-2 žlice meda cvjetnog

1 vrećica vanilin šećera

Za posipavanje:

šećer u prahu

 

Priprema

Mljevene orahe izmiješajte s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravite udubljenje i stavite jaje, med, razmekšanu mast i vanilin šećer, pa umijesite tijesto i ostavite neka odstoji oko pola sata na hladnom mjestu.

Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite pripremljenim tijestom, ali ne do vrha, te lagano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji.

Napunjene kalupe stavite na lim i pecite na temperaturi od 180°C oko 15 minuta, dok tijesto ne porumeni.

Posluživanje

Još vruće šape vadite iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu.

Savjet

Za odmjeravanje količine namirnica u ovom receptu koristite se šalicom od 200 ml.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version