Sastojci :
Čokoladni sloj
- 125 g maslaca
- 100 g šećera
- 125 g mljevenih čajnih keksa sa kokosom i čokoladom
- 100 g mljevenih badema
- 50 g čokolade
- 3 žlice čokolade u prahu
- žlica ruma
Kokos sloj
- 5 žlica vode
- 4 žlice šećera
- 120 g kokosovog brašna
- 75 g bijele čokolade
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Čokoladni sloj
Maslac i šećer otopite na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kuhajte 3-5 min, tj. dok ne dobijete gušću homogenu smjesu.
Toj smjesti dodajte mljeveni keks, bademe, čokoladu u prahu i čokoladu koju ste usitnili u multipraktiku (ili naribali) te žlicu ruma.
Smjesu dobro promiješajte da se lijepo sjedini i da se svi sastojci povežu.
Kokos sloj
Vodu i šećer prokuhajte, pa joj dodajte kokosovo brašno i usitnjenu bijelu čokoladu. Dobro promiješajte da se sve sjedini.
Maslac i šećer pjenasto umutite i dodajte smjesi od kokosa. Električnim mikserom izradite smjesu dok ne postane homogena.
Kalup u obliku trokuta (35×9 cm) ili manji pravokutni kalup za kruh lagano namastite, obložite prozirnom folijom pa u njega prvo rasporedite pola količine čokoladne smjese i dobro ju utisnite.
Na čokoladni sloj rasporedite smjesu od kokosa, a zatim ostatak čokoladne smjese. Sve lijepo zagladite i utisnite.
Kalup zatvorite prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa dobro stisne (bar 3 sata). Nakon toga, kolačić izvadite iz kalupa, odstranite folju i režite oštrim nožem.
You must be logged in to post a comment Login