Ostalo

Trokutići od čokolade i kokosa

dekorativna poslastica 🙂

dekorativna poslastica :)

Sastojci :

Čokoladni sloj

  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 125 g mljevenih čajnih keksa sa kokosom i čokoladom
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g čokolade
  • 3 žlice čokolade u prahu
  • žlica ruma

Kokos sloj

  • 5 žlica vode
  • 4 žlice šećera
  • 120 g kokosovog brašna
  • 75 g bijele čokolade
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Čokoladni sloj

Maslac i šećer otopite na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kuhajte 3-5 min, tj. dok ne dobijete gušću homogenu smjesu.

Toj smjesti dodajte mljeveni keks, bademe, čokoladu u prahu i čokoladu koju ste usitnili u multipraktiku (ili naribali) te žlicu ruma.

Smjesu dobro promiješajte da se lijepo sjedini i da se svi sastojci povežu.

Kokos sloj

Vodu i šećer prokuhajte, pa joj dodajte kokosovo brašno i usitnjenu bijelu čokoladu. Dobro promiješajte da se sve sjedini.

Maslac i šećer pjenasto umutite i dodajte smjesi od kokosa. Električnim mikserom izradite smjesu dok ne postane homogena.

Kalup u obliku trokuta (35×9 cm) ili manji pravokutni kalup za kruh lagano namastite, obložite prozirnom folijom pa u njega prvo rasporedite pola količine čokoladne smjese i dobro ju utisnite.

Na čokoladni sloj rasporedite smjesu od kokosa, a zatim ostatak čokoladne smjese. Sve lijepo zagladite i utisnite.

Kalup zatvorite prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa dobro stisne (bar 3 sata). Nakon toga, kolačić izvadite iz kalupa, odstranite folju i režite oštrim nožem.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version