Ostalo

Vesnine krafne

Nadjevati po želji marmeladom,kremom,čokoladom

Nadjevati po želji marmeladom,kremom,čokoladom

U našoj emisiji “Pećnica”, u nedjelju, 07. veljače  gospođa Vesna nam je ponudila svoj recept za fašničke krafne:

Potrebno je :

1/2 litre mlijeka

1 kg glatkog brašna

3 žlice šećera

1 kocka kvasca

3 vanilin šećera

3 žutanjka

2-3 žlice uljna

ribana korica jednog(ranije zamrznutog) limuna

2- 3 žlice ruma

Nakon što se kvasac digne, umijesiti sve sastojke kuhačom, pa potom rukom. Pustiti da se diže i premjesiti još dva do tri puta.

Tijesto razvaljati , izrezati modlom ili čašom željene veličine i ostaviti pokriveno stajati još pola sata.

U zagrijano ulje slagati krafne okrenute na gornju stranu. Kada su pečene posipati šećerom u prahu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version