Ostalo

Orehnjača i makovnjača

Ništa bez gibanice

Ništa bez gibanice

Jedan od neizostavnih slastica na uskrsnom stolu, kraj svakog svečanog ručka bio blagdan ili ne, simbol Uskrsa i Božića je upravo orehnjača ili kako je neki zovu orahnjača. Valjda koliko ima njezinih ljubitelja toliko ima i inačica ovog poznatog deserta i zato je unaprijed izgubljena bitka govoriti o pravom receptu, ali ako ćemo o provjerenom onda je to sigurno ovaj ovaj. U našim redovima ima velikih zaljubljenika i u makovnjaču .Zato Vam donosimo recept za oba nadjeva:

 

Sastojci: 

• 4 žumanjka
• 100 g šećera
• 120 g maslaca
• 1 limun
• 250 ml mlijeka
• 40 g svježeg kvasca
• 600 g glatkog brašna
• sol
• maslac za premazivanje lima za pečenje

Za nadjev od oraha:

• 200 g mljevenog oraha
• 70 g šećera
• žličice mljevenog cimeta
• 100 ml mlijeka

Za nadjev od maka:

• 200 g mljevenog maka
• 70 g šećera
• žličice mljevenog cimeta
• 200 ml mlijeka

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version