Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Mmmmmm…

Tjestenina, piletina, vrhnje, feta sir

Tjestenina, piletina, vrhnje, feta sir

Tjestenina, piletina i vrhnje za kuhanje odlično se slažu, a pokušate li dodati i feta sir osjetit ćete novu puninu okusa.

 

Sastojci:

tjestenina, 300 g

pileća prsa, 1 komad

vrhnje za kuhanje, 250 ml

feta sir, 1/2 šalice

luk, 1 glavica

ekstra djevičansko maslinovo ulje

papar

sol

 

Priprema:

Tjesteninu stavimo u vruću vodu i kuhamo po uputama na pakiranju, a pileća prsa narežemo na kockice.

Zatim piletinu narezanu na kockice začinimo paprom i posolimo te stavimo peći u tavu na zagrijano ulje.

Kada piletina poprimi zlatno-smeđu boju, izvadimo ju iz tave i stavimo sa strane, a na ulje dodamo sjeckani luk i dinstamo dok ne omekša.

Kada je luk omekšao, u tavu vratimo pečenu piletinu te dodamo vrhnje za kuhanje.

Zatim sastojke dobro promiješamo i dodamo feta sir.

Za kraj, umak od feta sira posolimo i popaprimo te prelijemo po ocijeđenoj tjestenini.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.