2 kg zrelih, čvrstih jagoda
2 l rakije
2 l vode
80 dkg šećera (ili po želji)
Priprema likera od jagoda
Zrele, crvene, čvrste jagode (vrtne ili šumske) dobro operite, a veće jagode prerežite.
Jagode stavljajte u čistu staklenku i posipajte svaki red sa 3-4 žlice šećera.
Tako ponavljajte dok ne potrošite jagode.
Prelijte jagode rakijom, stakleku zatvorite i ostavtei na sunčanom mjestu oko 3 tjedna.
Povremeno staklenku protresite.
Nakon tri tjedna, u 2 litre vode rastopite 40 dkg šećera, prokuhajte i ohladite.
Dolijte u staklenku i dobro promiješajte.
Ako želite gusti liker od jagoda, jagode malo zgnječite, a ako želite bistri liker, tada otopinu procijedite kroz gazu.
Liker od jagoda nalijte u lijepe staklene boce, zatvorite i čuvajte na hladnom, tamnom mjestu.
You must be logged in to post a comment Login