Za pripremu jogurt umaka pomiješajte jogurt, sjeckanu mentu, limunov sok, ulje, med i sitno sjeckani češnjak u manjoj zdjeli. Začinite sa soli i paprom, poklopite i stavite u hladnjak do serviranja.
Na krupno naribajte tikvice, krumpir i luk.
Smjesu stavite u cjedilo i pospite s dvije žličice soli. Ostavite da povrće pusti tekućinu 30-40 minuta.
Pomiješajte jaja sa sitno sjeckanim češnjakom, kuminom, 3 žlice sitno sjeckanog peršina i 2 žlice sitno sjeckane mente te začinite sa soli i paprom.
Uzmite polovicu smjese s tikvicama i umotajte u papirnati ručnik, istisnite višak tekućine. Povrće dodajte smjesi s jajima pa ponovite postupak s ostatkom povrća.
Kada ste dodali povrće, pospite s brašnom i praškom za pecivo te pažljivo promiješajte.
Zagrijte biljno ulje u većoj tavi.
Zagrabite žlicu smjese, spljoštite je pomoću špatule ili žlice i pržite u ulju dok postane zlatno smeđe boje i hrskava, oko 3 minute sa svake strane.
Gotove popečke stavite na papirnati ručnik ili na žičani pladanj te pospite s još malo soli.
Popečke posužite uz ohlađeni jogurt umak u koji ste netom prije serviranja dodali maslinovo ulje.
You must be logged in to post a comment Login