„Novo ruho autohtonih jela“ – kuharica napravljena u formi turističke brošure predstavljena je danas u Turističkoj zajednici grada Siska . Izrada kuharice dio je šireg projekta koji su Turistička zajednica grada Siska i Gradski muzej Sisak pokrenuli početkom prošle godine, pojasnila je direktorica Turističke zajednice Milijana Borojević
Želja je bila istražiti gastronomiju Siska i okolice, objaviti kuharicu, ali ne samo to
Ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan podsjetio je na istraživanje i izložbu koja je rezultirala ovim istraživanjem, naziva „U potrazi za najboljom kuhinjom: prepoznatljivost prehrane sisačkog kraja.“
Kroz ovu kuharicu pokazali smo da se bakina kuhinja može modernizirati i prilagoditi vremenu u kojem živimo rekao je u ovoj prigodi profesionalni kuhar i predavač u Kulinarskom institutu Marko Hernaut
Suradnje poput ove – Gradskog muzeja, Turističke zajednice, Kulinarskog instituta potvrda su važnosti upravo ovakvog zajedničkog djelovanja koje za cilj ima promociju grada i svega što ovaj grad posjetiteljima može ponuditi, istaknula je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček
Ovaj projekt je, naglasila je direktorica sisačke turističke zajednice, gotovo u potpunosti financirala Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije.
You must be logged in to post a comment Login