Ostalo

Čips kod kuće

Gric, gric, gric!

Gric, gric, gric!

Čips od krumpira vrlo je lako napraviti kod kuće. Za pripremu vam je potreban tek svjež krumpir, sol i biljno ulje. No, ako preferirate kompleksnije grickalice – u izradu uključite i komad parmezana, češnjak u prahu, čili i slične dodatke.

Narežite krumpir na tanke ploške ručno ili uz pomoć ribeža. Što su kriške tanje, to će konačni proizvod biti hrskaviji.

Položite tanke kriške na papir za pečenje, lagano ih namažite uljem i začinite omiljenim začinima. Za nanošenje ulja najbolje bi bilo koristiti kuhinjski kist.

Za izradu domaćeg čipsa možete koristiti slatki krumpir, različite vrste ulja, poput primjerice onog od kikirikija ili palminog, komadiće sira, luka, ili nekog drugog povrća.

Brzinu pečenja jamči vam mikrovalna pećnica. Položite papir s krumpirom u mikrovalnu pećnicu na pet minuta i uživajte u slanoj hrskavoj delikatesi.


coolinarika.hr


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version