Sastojci:
300 g mljevenog mesa
80 g luka
2 žlice margarina
50 ml pasirane rajčice
1 žličica majčine dušice
Crni papar mljeveni
2 žličice Vegete
Za pilav:
200 g riže
600 ml tople vode
250 graška iz konzerve
3 žlice margarina
2 žličice Vegete
Za posipavanje:
4 žlice naribanog sira trapista
Priprema:
- Na zagrijanom margarinu popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso pa pirjajte oko 15 minuta.
- Nakon toga dodajte majčinu dušicu, papar, Vegetu, pasiranu rajčicu i pirjajte još oko 10 minuta.
Opranu i ocijeđenu rižu kratko popecite na margarinu, dodajte Vegetu, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Nakon toga umiješajte ocijeđeni grašak i pokriveno kuhajte još 5 minuta.
Rižu i grašak stavite na veliki topli tanjur. Po njima rasporedite pirjano mljeveno meso, sve pospite naribanim sirom i poslužite toplo.
coolinarika.hr
Oznake:
You must be logged in to post a comment Login