Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Proljetna juha

Može s vrhnjem, a može i bez…

Može s vrhnjem, a može i bez...

Sastojci

2 komada veće mrkve

1 peršin (korjen i list)

1 celer (srednje veličine korjen i stabljika)

1 mali poriluk

nekoliko listića kelja

1 glavica crvenog luka

300 grama graška

2-3 osrednja krumpira

1 šaka riže

1 -2 žlice maslinovog ulja

1/2 limuna sok

2 žlice Vegete

Za noklice

2 cijela jaja

brašno

sol

Priprema

U lonac ulijte 3 litre vode i stavite na plamenik da zakipi ; korjenasto povrće isjeckajte na kockice i stavite u vodu, dodajte sjeckani krumpir, grašak, sjeckani luk i poriluk ( sve na sitne kockice),te rižu; pustite da sve zajedno prokipi, smanjite vatru i kuhajte 30 min na laganoj vatri

Dok se juha kuha pripremite noklice i to na način da najprije istuučete jaja i sol te postupno dodavate brašno tako da dobijete srednje gustu smjesu koju možete vaditi žlicom a da ne curi sa žlice;neka odstoji oko petnaestak minuta

Pred kraj kuhanja juhici dodajte maslinovo ulje i vegetu, te sve dobro promiješajte i stavljajte noklice koje se moraju kuhati u juhi dok ne počnu plivati po površini.
Na kraju iscijedite sok pola limuna u vruću juhu i pospite sjeckanim lišćem peršina. Ako više volite krem juhe, na kraju svega možete dodati 2.5 dl vrhnja za kuhanje.


 Coolinarika.hr


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.