- 1 kg jabuka
- 6 dcl vode
- 200 g šećera
- 2 vrećice pudinga od vanilije (ukupno 80 g)
- pola žličice cimeta
- 2 kutije Petit Beurre keksa (keksi s maslacem, ukupno 400 g)
- 250 ml slatkog vrhnja
- po želji kakao ili ribana čokolada (za posipanje)
Priprema:
Operite, ogulite i naribajte jabuke i stavite ih kuhati u vodu, sa šećerom. Nemojte ih cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 min., da malo omekane.
Oba prah pudinga iz vrećice razmutite sa ukupno 12 žlica hladne vode. Kad jabuke omekane, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuhajte (miješajući) dok se smjesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta.
U posudu za pečenje posložite red keksa pa red smjese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa.
Ostavite ga da se dobro ohladi. Kolač premažite šlagom od tučenog vrhnja (najbolje sutradan, ostavite ga preko noći na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju i da se nadjev poveže, kako biste ih mogli rezati na kocke) i prije posluživanja (ako želite) posipajte kakaom ili naribanom čokoladom.
Foto: coolinarika.com
You must be logged in to post a comment Login