Sastojci:
1 kg mladog graha
2 kg zelenih rajčica
2 kg crvene paprike
1 čaša bijelog octa (mjerica za sve je čaša od jogurta)
1 čaša ulja
1 čaša šećera
2 nasjeckane čaše peršinovog lista
1 glava češnjaka
6 čajnih žlica octa
feferon po želji
Priprema:
Grah skuhajte posebno, ali ne do kraja.
Papriku narežite na rezance pa zatim na kockice. Zelene rajčice također narežite na kockice. U duboki lonac stavite sve sastojke osim graha i peršina i kuhajte 20-30 minuta.
Umiješajte grah u smjesu, dodajte peršin i kuhajte još deset minuta. Ako je pregusto, razrijedite kuhanom vodom.
Staklenke za zimnicu sterilizirajte u pećnici i vruće povrće prelijte u sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite poklopce i deset minuta držite u pećnici na 100 stupnjeva.
coolinarika.com
Oznake:
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login