Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Kesten pire

Slastica jeseni

Slastica jeseni

1 kg kestena

500 ml punomasnog mlijeka

2 vanilin-šećera

20 g bijelog šećera

25 ml ruma

tučeno slatko vrhnje po želji

Priprema: Skuhajte kestene u vodi i ogulite ih. Kako se najbolje gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što dulje ostanu topli. Nakon toga usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mlijeko, dodajte šećer i rum pa kuhajte dok kesteni ne upiju mlijeko i dok se sve ne prožme, miješajući. Ako vam se čini da je smjesa pregusta, dodajte mlijeka, a ako je prerijetka kuhajte malo dulje. Kada kesteni upiju mlijeko i napravi se gusta smjesa, protisnite je u mašinici.

Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.