Ostalo

Kuglof

Kruna božićnih kolača

Kruna božićnih kolača

Danas kuglof predstavlja određeno umijeće spremanja i prije svega volju te upornost. Zahvaljujući velikom broju recepata koje možemo pronaći imamo priliku iskušati razne varijacije te tako i ove godine napraviti poslasticu koja će oduševiti naše najbliže.

Božić kao jedan od najvećih blagdana s vremenom je postao simbolom svega veselog i šarenog. Pod tim podrazumijevamo i brojne kolače koji se spremaju za taj poseban dan, a tu je svoje mjesto našao i čuveni božićni kuglof koji na neki način predstavlja vrhunac slatkog i onog što poslužujemo taj dan.

Božični kuglof postao je simbolom Božića i uz brojne kolače koji krase naš stol na neki je način postao krunom svega što na kraju posložimo na blagdanski stol.

 

Božični kuglof:

  • 100 g grožđica
  • 50 g čokolade
  • 70 g kandiranog voća
  • 100 g badema
  • malo mlijeka
  • 300 g brašna
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 g maslaca

 

Margarin i šećer miješajte mikserom i naizmjence dodajete po jedno jaje. Potrebno je miješati  barem pet minuta po jednom jajetu. Nakon toga umiješajte brašno s praškom za pecivo gdje ćete potom dodati bademe, kandirano voće, grožđice i čokoladu. Sve lagano izmješate te izlijete smjesu u kalup koju ćete peći na 180 stupnjeva.


coolinarika.com


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version