Tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 kocka svježeg kvasca
7 dl mlijeka
2 žličice soli
2 žlice šećera
1 jaje
2 dl ulja
40-ak dag samljevenog sala
Fila: domaći pekmez od marelice – otprilike pola flašice od 7 dl
Premaz: šećer u prahu
Priprema:
Tijesto umijesiti, ostaviti da stoji polasata. Razvalajti tijesto, namazati salom, preklopiti, izlupati. Tijesto mora biti debljine 1 cm. Ponovno ostaviti tijesto da stoji pola sata. Tijesto na ovaj način razvaljamo i namažemo salom tri puta te svaki puta ostavimo da stoji pola sata. Zadnji put odrežemo rubove da tijesto buderavno te počnemo rezati kockice veličine 5×5 cm.
Napunimo svaku kockicu žlicom pekmeza, pospemo mljevenim orasima i presavinemo kockicu zavrćući rubove tijesta. Pećnicu ugrijemo na 220 °C. Peku se 20 minuta.
Kada su salenjaci pečeni, malo ih ohladimo te pospemo šećerom u prahu.
coolinarika.com
You must be logged in to post a comment Login