Na Badnjak se tradicionalno jede bakalar na bijelo ili crveno. No ako biste radije eksperimentirali s okusima plodova mora, isprobajte ovaj grčki recept za punjene lignje, koji jamče zadovoljenje svih osjetila.
Sastojci:
4 srednje velike lignje
450 grama feta sira
2 rajčice
1 zelena paprika
svježi vlasac
100 ml maslinovog ulja
mažuran u prahu
sol i papar
2 češnja češnjaka
Priprema:
1. Dobro očistite lignje, isperite ih i pripremite za punjenje.
2. U velikoj zdjeli smrvite feta sir i pomiješajte s rajčicama narezanim na sitne komade te komadićima zelene paprike.
3. Smjesu začinite sa sitno narezanim vlascem, narezanim češnjakom, prstohvatom mažurana, soli i paprom po želji, a sve zalite s maslinovim uljem.
4. Napunite lignje ovako pripremljenom smjesom, pa rubove zatvorite čačkalicama. Preko liganja pospite nešto soli.
5. Ispecite lignje na roštilju oko 6 minuta sa svake strane i poslužite tople. Dobar tek!
Punkufer.hr
You must be logged in to post a comment Login