Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Zapečene punjene lignje

Ručak za Badnjak

Ručak za Badnjak

Na Badnjak se tradicionalno jede bakalar na bijelo ili crveno. No ako biste radije eksperimentirali s okusima plodova mora, isprobajte ovaj grčki recept za punjene lignje, koji jamče zadovoljenje svih osjetila.

Sastojci:

4 srednje velike lignje
450 grama feta sira
2 rajčice
1 zelena paprika
svježi vlasac
100 ml maslinovog ulja
mažuran u prahu
sol i papar
2 češnja češnjaka

Priprema:

1. Dobro očistite lignje, isperite ih i pripremite za punjenje.

2. U velikoj zdjeli smrvite feta sir i pomiješajte s rajčicama narezanim na sitne komade te komadićima zelene paprike.

3. Smjesu začinite sa sitno narezanim vlascem, narezanim češnjakom, prstohvatom mažurana, soli i paprom po želji, a sve zalite s maslinovim uljem.

4. Napunite lignje ovako pripremljenom smjesom, pa rubove zatvorite čačkalicama. Preko liganja pospite nešto soli.

5. Ispecite lignje na roštilju oko 6 minuta sa svake strane i poslužite tople. Dobar tek!

 

Punkufer.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.