Ostalo

Bogatstvo okusa u kuhanom vinu

Bogat program: “Noć muzeja” 26. siječnja i “Maske do daske” 10. veljače

Bogat program: "Noć muzeja" 26. siječnja i "Maske do daske" 10. veljače

Vinska svečanost za kraj manifestacije „Advent u Novskoj“, organizator, Turistička zajednica Grada Novske i Udruga mladih Novske, na površini pokraj Klizališta, priredili su natjecanje u kuhanju vina.

 

 

U dobrom raspoloženju svih 16 ekipa, stručni žiri, Josip Tomac, poznati novljanski proizvođač kvalitetnih vina, Željko Dolgoš, novinar i gastronom te Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika, nakon kušanja uzoraka, odabrali su najbolje.

 

 

Svaka od ekipa imala je svoju recepturu, svi su uložili puno truda, no istančana osjetila žirija znala su prepoznati najbolje kuhana vina.

 

 

U kategoriji crnih vina, s istim brojem bodova prvo mjesto dijele „Vinske mušice“ i MK „Škorpion“, druga je ekipa „Katarina“ i Tamburaški sastav „Ambar“, a treće mjesto podijelili su „Vrbin tim“ i „Orhideje“.

 

 

Prvo mjesto u kategoriji bijelih vina pripalo je predstavnicama poznate vinarije Florijanović, ekipi „Florijanovićke“ koje nagradu dijele s  TS „Ambar“. Drugi su u bijelom kuhanom vinu, ekipa VZ Grada Novske i „Volim piti i ljubiti“, a treći je HNS Novska.

 

 

Kuhano vino je nakon čaja najtraženije osvježenje tijekom zimskih hladnoća, a žiri koji je pored okusa, za što je važno kuhati kvalitetna vina, posebno zapazio maštovite prezentacije i načine posluživanja kuhanog vina u čašama ili lončićima s raznim dodacima kao ukras.

 

 

Ispred Turističkog ureda Grada Novske,  Ivana Kuzlić, djelatnica ureda, ističe kako su zadovoljni realizacijom programa tijekom odvijanja manifestacije „Advent u Novskoj“ i već najavljuje slijedeće projekte, „Noć muzeja“ za 26. siječanj i tradicionalnu maskiranu povorku „Maske do daske“ za 10. veljaču.

 


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version