Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

„Brže, više, jače u Sisku“

Noć muzeja u Gradskom muzeju Sisak

Noć muzeja u Gradskom muzeju Sisak

Svake godine u siječnju Hrvatsko muzejsko društvo organizira akciju Noć muzeja u kojoj sudjeluje više od sto muzeja iz cijele Hrvatske. Tom prigodom muzeji, galerije i ustanove u kulturi koje sudjeluju u akciji otvaraju svoja vrata za sve posjetitelje od 18,00 do 01,00 sati uz besplatan ulaz i prigodan program.

Već tradicionalno, u ovu akciju uključit će se i Gradski muzej Sisak koji je za sve posjetitelje pripremio zanimljiv program. Ovogodišnja tema Noći muzeja je „Muzeji i sport“ pa je tako i program GMS-a  SIS posvećen upravo sportu kao dijelu tradicije i kulture suvremenog društva.

Program Noći muzeja 2018., nazvan „Brže, više, jače u Sisku“, obuhvaća niz aktivnosti: od predavanja „Sport i politika. Nogometni rat Tita i Staljina 1952.“ dr. sc. Hrvoja Klasića, izložbe „70 godina košarke u Sisku 1947.-2017.“, radionica za djecu, raznih igara, prigodne prodaje publikacija, nagradnih igara, turnira…

Svi posjetitelji moći će okušati u igrama koje su možda već zaboravili, poput školice i preskakanja gume, ali i u raznim igrama na pločama poput mlina, šaha i slično. Od 22 sata do ponoći održat će se šahovski turnir u suradnji s Šahovskim klubom Sisak, a sudjelovati mogu svi zainteresirani posjetitelji.

U program će se uključiti i sportske udruge i klubovi iz grada Siska koji će predstaviti svoj rad, a možda i potaknuti svoje  sugrađane da se uključe u rekreativno ili aktivno bavljenje jednim od brojnih sportova ponuđenih u Sisku . Također svi posjetitelji pozvani su donijeti građu vezanu uz povijest sporta u Sisku kako se prikupilo  što više informacija koje bi nam omogućile dobivanje potpunije slike povijesti sporta u ovom gradu. Ulaz i sudjelovanje u aktivnostima od 18 do 1 sat tijekom Noći muzeja se ne naplaćuje, a za svi zainteresirani mogu sudjelovati u stručnom vodstvu po izložbenim postavima Muzeja.

Noć muzeja održat će se u petak, 26. siječnja 2018. u prostorijama Gradskog muzeja Sisak, Ulica kralja Tomislava 10.

 

Program

Noć muzeja ’18.

Brže, više, jače u Sisku!

Gradski muzej Sisak, 26. siječnja

 

18 – 01 sat

– besplatan ulaz i stručno vodstvo muzejskim postavima

– predstavljanje sportskih udruga i klubova grada Siska

– prigodna prodaja muzejskih publikacija

– nagrade za posjetitelje

 

19 – 20 sati

– predavanje „Sport i politika. Nogometni rat Tita i Staljina 1952.“, dr.sc. Hrvoje Klasić, docent

 

18 – 22 sata

– radionice za najmlađe

– igre na pločama (ludus latrunculorum, mlin), igre koje su igrali naši roditelji (preskakanje gume, školica…)

 

22 – 24 sata

– turnir u šahu, slobodno sudjelovanje (suradnja s Šahovskim klubom Sisak)


 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.