Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI: 25.01.

Kreativne radionice za odrasle

Kreativne radionice za odrasle

Sisak:  Dobitnicima nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije uručene su nagrade . Zaklada Iskra dodijelila je 34 nagrade i to, od ove godine, u četiri  kategorije: društveno–humanističko područje (5), prirodoslovno-matematičko i tehničko područje (13), glazbeno – umjetničko (7) te područje sport(3). Iza nagrađenih mnogo je uspješnih ocjena, natjecanja, pohvalnica i diploma. Godišnja nagrada sastoji se od priznanja i novčane potpore.
Pojedinačni iznos godišnje nagrade Zaklade Iskra je 5 tisuća kuna . Nastavljen je trend rasta broja nagrada, ove godine ih je uručeno 34 za postignuća nadarenih mladih ljudi s područja SMŽ na najrazličitijim područjima, od informatike i tehnike, do glazbe i sporta. Župan Ivo Žinić je, čestitajući nagrađenima, pozvao sve te mlade talente da uz znanje i vještine njeguju i domoljublje, te da svoje sposobnosti razviju i realiziraju u svojoj domovini.

 

Sisak:  O najavi prekida rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji i najavi otpuštanja 40-ak radnika, te opstojnosti Petrokemije Kutina na tiskovnoj konferenciji  u srijedu 24. siječnja, govorili su županijski vijećnici Hrvatske narodne stranke liberalni demokrati  Adelina Ivković i  Ivan Nekvapil.

Ova je stranka prva progovorila o problemu s kojim se susreće Rafinerija u Sisku , istaknula je županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković, podsjetivši da je aktualni predsjednik ove stranke Ivan Vrdoljak, u vrijeme dok je bio ministar gospodarstva svojim radom postigao da se rafinerija nafte u Sisku ne zatvori.

 

Sisak:  Grad Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji ima Centar igre s knjižnicom igračaka, kao zabavno mjesto na kojem sva djeca i članovi njihovih obitelji mogu sudjelovati u kreativnim i društvenim igrama, posuđivati igračke te se družiti i učiti. Centar se nalazi u prostoru OŠ „Braća Bobetko“

Knjižnica igračaka djeluje kao i obična knjižnica. Potrebno se učlaniti, besplatno je članstvo te se nakon toga mogu posuditi igre na rok od dva tjedna.

Centar igre i knjižnica igračaka ‘Krenimo zajedno’ nastavak je suradnje Grada Siska i Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak u sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija“. Centar će  raditi uz stručno vodstvo svakog utorka i četvrtka od 17 do 20 sati.

 

Popovača:  Knjižnica i čitaonica Popovača ponovno je okupila polaznice svojih kreativnih radionica za odrasle. “Nakon neprekidnih 12 godina druženja i stvaranja i potom malo duže pauze, ponovo smo se okupili u prostoru Knjižnice, ovaj put pod stručnim voditeljstvom Vesne Stipanović iz Zagreba koja nam je na jasan i šarmantan način prenijela puno svog znanja o transfer tehnici, u ovom slučaju o prijenosu slike na drvenu podlogu, kutijicu. Nove metode rada, ali uvijek ista strast za kreativnim izražavanjem i opuštenim, veselim druženjem napunila je prostor Knjižnice zainteresiranim polaznicama”- ističu iz Knjižnice i čitaonice Popovača.

 

Sisak:  Ovogodišnja smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola s područja Siska, Martinske Vesi, Sunje i Lekenika održat će se 25. siječnja u Kazalištu 21 i započinje u 9 sati. LiDRaNo se održava u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, a u cilju razvijanja učeničkog stvaralaštva, poticanja učenika na kreativnost te predstavljanja učeničkog stvaralaštva javnosti. Na općinsko-gradskoj razini smotre u Sisku sudjelovat će 119 učenika iz 14 škola i 33 njihovih mentora. Ovogodišnji LiDraNo posvećen je Mariji Jurić Zagorki.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.