Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Kreće Cesarica – najveća glazbena nagrada publike!

Objavljena prva ovogodišnja lista pjesama

Objavljena prva ovogodišnja lista pjesama

Počelo je predstavljanje pjesama za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine Cesarica. Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, a u glazbenoj emisiji PopRock.hr jučer je objavljena prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za nagradu Cesarica.

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a dodjela se prošle godine prvi put održala u Splitu. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Objavljena je prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za nagradu Cesarica. Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, a svaki mjesec, Upravni odbor Cesarice predstavit će pet pjesama za koje će publika moći glasovati i tako odlučiti koja ide u finale.

U siječnju 2018. to su: Nina Badrić “Vrati me”, Buđenje “Samo ti, samo ja”, Meritas “Moja ljubav”, grupa Magazin s pjesmom “Žena, a ne broj” i Ivan Zak “Da si tu”.

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova nominirana je za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a zatim će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Osim glavne nagrade Cesarica za hit godine i ove će se godine dodijeliti posebne nagrade poput onih u pojedinim kategorijama na žanrovskoj osnovi (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba).

Završna svečanost druge dodjele nagrade Cesarica planira se za kraj godine, a kako bi se mogla odabrati najuspješnija pjesma provest će se dva kruga glasovanja.

U oba kruga glasuje publika putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica i Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici cesarica.org. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja u drugom krugu osvoji najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova publike, a time i nagradu Cesarica za hit godine, osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Tko će biti ovogodišnji dobitnik, ovisi samo o publici.

Za pjesmu ili izvođača sa siječanjske liste glasovanje traje od petka, 26. siječnja, do petka, 9. veljače u ponoć.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.