Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Odličan odaziv na akcije u Mošćenici i Sisku

“Lijek je u nama”

"Lijek je u nama"

Zaklada Ana Rukavina u utorak, 23. siječnja je  u suradnji s Udruženjem obrtnika Sisak u Sisku te Hrvatskim kulturno umjetničkim društvom Mošćenica u Mošćenici održala akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U Mošćenici se odazvalo 173 darivatelja, a  u Sisku 257 darivatelja.

Ove akcije upisa u registar Zaklada Ana Rukavina organizirana je i  potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži malenom Ivanu Marušiću (3) koji boluje od leukemije, ali i svim oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Akcija u Mošćenici održana je u prijepodnevnim satima u  dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Područnoj školi  u Mošćenici. Predsjednik HKUD-a Mošćenica Darko Zrile

 

 

Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja obrtnika Sisak kaže kako obrtnici nisu dvojili trebaju li se ili ne pridružiti ovoj akciji

 

 

Mirta Vrančić, voditeljica Ureda Zaklade Ana Rukavina zahvalila se svima koji su se odazvali i upisali u Hrvatski registar

 

 

Odaziv u Mošćenici i Sisku je velik, kaže Vrančić, važan je svaki uzorak, tamo gdje nam se dogodi da ima manje uzoraka organizatori su često nezadovoljni, ali ističemo kako i među tim uzorcima može biti baš onaj koji će pomoći.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je „Lijek je u nama“. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.