Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Oporba u Gradskom vijeću Grada Siska o šest mjeseci rada aktualne gradske vlasti

“Sredstva iz EU fondova su naša šansa i treba ih iskoristiti”

"Sredstva iz EU fondova su naša šansa i treba ih iskoristiti"

Analiza rada prvih šest mjeseci rada gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i Gradskog vijeća Grada Siska u ovom sazivu bila je tema tiskovne konferencije Kluba oporbenih vijećnika u sisačkom Gradskom vijeću, održane u četvrtak, 25. siječnja.

U ovom razdoblju, istaknuo je, na početku tiskovne konferencije, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, HSP AS-a, HSLS-a i HKS-a Darko Žak, održane su četiri sjednice Gradskog vijeća, a naše djelovanje bilo je usmjereno prema konstruktivnim prijedlozima. Na svakoj smo sjednici izašli s barem jednim prijedlogom koji bi išao prema poboljšanju života naših sugrađana, rekao je Žak.

 

P1160084

 

No, navode dalje iz gradske oporbe, vladajuća većina smanjila je mogućnost javljanja tijekom aktualnog sata, što nije, kažu, u duhu demokracije. Dodaje, kako se pokušava zamesti trag o kašnjenju plaća radnicima u listopadu i tadašnjoj financijskoj blokadi Grada

 

 

U ove četiri sjednice imali smo rebalans proračuna u 2017. godini te donošenje proračuna za 2018. godinu, navodi oporba. U proračunu za 2017. planiran je prihod od poreza i prireza na dohodak u iznosu od 72 milijuna kuna, a u proračunu u 2018. u iznosu od 87 milijuna kuna. Porez je to koji ovisi o broju zaposlenih stanovnika grada.

 

 

Dok drugi gradovi financiraju svoje projekte EU sredstvima, Grad Sisak se ne prijavljuje na sve natječaje koji su mu dostupni, rekao je HSLS-ov Darjan Vlahov

 

 

Oporba se osvrnula i na, kako navode, nepotpisane Kolektivne ugovore sa zaposlenicima trgovačkih društava u vlasništvu Grada Siska.

 

P1160093

 

Vlatka Vukelić, predsjednica HSP-AS

 

 

Mišljenja smo, zaključuje oporba, da je krajnje vrijeme za potpisivanje kolektivnog ugovora kojim bi se regulirala prava djelatnika i vraćena primanja koja su prije imali, a ogledni primjer kolektivnog ugovora mogao bi biti onaj koji imaju državni službenici i namještenici.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.