Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

PISMO – stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja

Budućnost je u novim tehnologijama

Budućnost je u novim tehnologijama

U Novskoj je u petak, 26. siječnja  održana  Početna konferencija projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem Poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, njegova je ukupna vrijednost gotovo 25 milijuna kuna, a provedba je započela u rujnu prošle godine. Partneri nositelju projekta Razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije su Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija Zagreb.

 

DSC00710

 

Ovaj projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se ona nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio se na potpori Vladi Republike Hrvatske i potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta Martini Dalić, koja je nazočila konferenciji, te naglasio

 

 

Kroz ovu industriju želimo zadržati mlade i stvoriti uvjete za budućnost opstanka na ovim prostorima, te se prilagoditi novim zahtjevima, jer novo vrijeme digitalne industrije razvija se neslućenom brzinom zahtjeva drugačija promišljanja, rekao je župan.

Projekt je zamišljen u pet koraka

 

 

U ovaj vrijedan projekt uključeni su Grad Novska i drugi gradovi i općine u županiji, a cilj je omogućiti poduzetnicima realizaciju novih ideja. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić čestitala je SIMORA-i i gradu Novskoj na dobro pripremljenom projektu i na početku provedbe tog projekta, odnosno izgradnji poduzetničkog inkubatora.

 

DSC00722

 

 

Poduzetnički inkubator bit će i način da se provede promjena i transformacija iz klasičnog gospodarstva prema novoj vrsti poduzetništva,proizvoda, usluga, radnih mjesta, a koja je omogućena primjenom informatičke tehnologije i posebno je važna za naše mlade ljude, zaključila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Poslali smo PISMO, odazvali su se svi pozvani na naš poziv, svi oni koji mogu pomoći i pomažu u realizaciji ovoga projekta, rekao je direktor SIMOR-e Mario Čelan

 

 

Velik je ovo dan za Novsku, SIMORA-u i županiju, rekao je, u ovoj prigodi, gradonačelnik Novske Marin Piletić

 

 

DSC00733

 

Nove generacije Novljana i ove županije traže nova zanimanja i bijeg iz, do jučer, dominantnih industrija.

 

 

Mario Mihoković, jedan je od poduzetnika koji je uključen u gaming industriju

 

 

Program konferencije počeo je  radnim sastankom predstavnika županije sa svim dionicima aktivnosti, nastavnicima i profesorima informatike osnovnih i srednjih škola, ravnateljima dječjih vrtića te načelnicima i gradonačelnicima s područja naše županije, te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 

DSC00720

 

Nakon obilaska lokacije  s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije i gaming tvrtki sastanak je održala potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. Konferencija je završila prezentacijom tvrtki iz svijeta gaminga koje su suradnici na ovom projektu.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.