Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Potpisan dodatak Ugovora o sufinanciranju linijskog cestovnog prijevoza putnika

Vrijednost ugovora je nešto manje od 300 000 kuna

Vrijednost ugovora je nešto manje od 300 000 kuna

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić  potpisao je u ponedjeljak 29. siječnja, sa načelnicom Općine Hrvatska Dubica Ružicom Karagić, načelnikom Općine Lekenik Ivicom Perovićem i načelnikom Općine Martinska Ves Stjepanom Ivošem dodatak Ugovoru o sufinanciranju autobusnog linijskog cestovnog prijevoza putnika.

 

P1160213

 

Župan  je istaknuo  da se ova mjera provodi od 2016. godine,s ciljem osiguravanja  minimalnih uvjeta  za prijevoz putnika .

Trenutno traju  pregovori sa Hrvatskim željeznicama , a pokušat će se dogovoriti da mjesečna karta postane integrirana, odnosno da putnici koji svakodnevno željeznicom putuju prema Zagrebu  istu mogu koristiti za javni autobusni i tramvajski prijevoz u gradu, najavio je župan Ivo Žinić

 

 

P1160211

 

U ime načelnika svih općina obratio se Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik i istaknuo važnost sufinanciranja od strane županije:

 

 

Načelnik Perović smatra da se na ovaj način spriječava odlazak mladih ljudi,a konačni cilj je unaprijeđenje i boljitak stanovnika svih općina.

Sastanku je prisustvovao i Grga Dragičević, načelnik Općine Sunja s kojom je ugovor potpisan lani.

Općina Hrvatska Dubica ovim ugovorom će dobiti  180 tisuća kuna,  Općina Lekenik  80 tisuća  kuna , te Općina Martinska Ves 35 200 kuna.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove Europske unije Marijan Belošević.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.